Laskuvarjohyppykurssit

Tervetuloa laskuvarjohyppäämisen alkeiskurssille ja mahtavan harrastuksen pariin!

Vuoden 2024 alkeiskurssit järjestetään viikonloppuisin kerran kuukaudessa huhtikuusta syyskuuhun seuraavilla päivämäärillä:

Huhtikuu – 19.4.-21.4.2024

Toukokuu – 3.5.-5.5.2024

Kesäkuu – 7.6.-9.6.2024

Heinäkuu – 5.7.-7.7.2024

Elokuu – 2.8.-4.8.2024

Syyskuu – 6.9.-8.9.2024

Ilmoittaudu alkeiskurssille tästä ja maksa kurssi (vähintään varausmaksu) varauksen jälkeen täällä. Voit myös ostaa alkeiskurssin esimerkiksi lahjaksi tai itsellesi suoraan verkkokaupastamme. Alla on lisätietoa pakkolaukaisukurssin sisällöstä.

Alkeiskurssi

Alkeiskurssilla opit tarvittavat taidot ensimmäisille hypyille. Kurssilla käsitellään kaikki hypyn osa-alueet: tarvittavat varusteet, käyttäytyminen koneessa, uloshyppy, varjon avautuminen, ohjaaminen ja maahantulo.

Pakkolaukaisu

Ensimmäiset hyppysi ovat pakkolaukaisuhyppyjä (PL), joissa varjo aukeaa automaattisesti. PL-hypyt hypätään tuhannesta metristä. Mukanasi on myös radio, josta saat ohjeita laskeutumiseen. Tavoitteena kuitenkin on opetella hyppytapahtuma niin perusteellisesti, että selviät mahdollisista yllättävistäkin tilanteista itsenäisesti ja turvallisesti. Kolmen hyväksytyn pakkolaukaisuhypyn jälkeen pääset harjoittelemaan varjon itsenäistä avaamista, edelleen pakkolaukaisulla.

Alkeiskurssi kestää kolme päivää, perjantaista sunnuntaihin. Jos osanottajia on tarpeeksi, voidaan myös järjestää erillinen kurssi jolloin viikon aikana on 1-2 teoriailtaa ja viikonloppuna käytännön harjoitukset ja hyppypäivä. Helsingin kursseilla pidämme teoriatunnit tiistai-iltana Föönillä Redissä klo 18-21, harjoitukset ja hypyt Vesivehmaalla seuraavana viikonloppuna.

Kurssiin sisältyy kaksi hyppyä, ensimmäinen pakkolaukaisuhyppy ja oppilasuran viimeinen koehyppy, HLU:n jäsenyys vuoden loppuun asti ja kerhon varusteiden käyttöoikeus koko vuodeksi. Deluxe-kurssiin lisäksi kaikki pakkolaukaisuhypyt eli yhteensä 7 hyppyä.

Kurssille osallistujien pitää olla vähintään 15-vuotiaita, yli 65-vuotiailta vaaditaan lääkärintodistus normaalista terveydestä (Ohje tutkivalle lääkärille). Alle 18-vuotiaat tarvitsevat vanhempiensa kirjallisen luvan. Silmälasit eivät ole este. Painoraja on varusteiden vuoksi 100-115 kg. Tajuntaan vaikuttavat sairaudet estävät hyppäämisen, samoin vakituinen kolmiolääkkeiden käyttö.

Kurssin käytyäsi ja ensimmäisen hypyn hypättyäsi maksat hypyistäsi vain normaalin oppilashyppyhinnan (32e per hyppy alle 1600m). Kurssin jälkeen koulutus jatkossa ei maksa erikseen.

 

NOVA

NOVA tarkoittaa nopeutettu vapaapudotuskoulutus, jossa jo ensimmäinen hyppy hypätään 4km korkeudesta ja saat noin 45s vapaapudotusta. Ensimmäinen hyppy hypätään kahden kouluttajan kanssa, jotka pitävät sinusta kiinni vapaapudotuksessa varmistaakseen hyvän vapaapudotusasennon. Kouluttajat avustavat myös korkeuden tarkkailussa ja tarvittaessa varjon avaamisessa. Nova tason 1 tarkoitus on tottua vapaapudotukseen ja avata varjo itsenäisesti noin 1600m korkeudessa. Tämän jälkeen kun varjo on auki, varjolla lentely on sama kuin pakkolaukaisuoppilailla. Kolme ensimmäistä hyppyä hypätään kahden kouluttajan kanssa. Tasot 4-7 hypätään yhden kouluttajan kanssa. Niissä harjoitellaan hyvää vapaapudotusasentoa ja liikkumaan vapaapudotuksessa. Nova koulutuksessa 25 hypyn jälkeen on mahdollista saada A-lisenssi, jonka jälkeen olet itsenäinen laskuvarjohyppääjä.

Käytännön järjestelyt

Laskuvarjohypyn alkeiskurssi pitää maksaa kokonaisuudessaan viimeistään ennen ensimmäistä hyppyä. Jotta ilmoittautumisesi on sitova, maksetaan kurssista 60 euroa varausmaksu, jonka voit maksaa tästä (verkkokauppamme, voit maksaa pelkän varausmaksun tai valmiiksi koko kurssin).  Kurssimaksu sisältää jäsenmaksun.

Tavallinen tapaturmavakuutus ei yleensä korvaa tapaturmia, jotka ovat sattuneet laskuvarjohypyllä. HLU suosittelee laskuvarjohyppytoiminnan kattavan vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen ottamista. Esimerkiksi Suomen Ilmailuliiton (SIL) jäsenmaksu sisältää ryhmätapaturmavakuutuksen, josta tarkemmat tiedot löytyy suoraan Ilmailuliiton sivuilta http://ilmailu.fi/jasenedut tai soittamalla p. 09-3509340.

Kurssiaikataulun saat tietää ilmoittautuessasi. Varaathan kurssipäivät kokonaan vapaaksi lauantain ja sunnuntain osalta. Perjantaina kurssi alkaa Vesivehmaalla klo.18.00.

Kerholle kannattaa aina varata mukaan lämpimät ulkoiluun soveltuvat vaatteet, varavaatteet, peseytymisvälineet, mukavat kengät, joissa ei ulkoisia koukkuja tai nauhakujia, hyppykäyttöön soveltuvat sormikkaat (lämpimät ja ohuet, ei liukkaita villasormikkaita).

Ilmailussa promilleraja on ehdoton nolla.

Ruokailu ja majoitus

Kerholta löytyy omakustannehintainen kanttiini, josta löytyy ainakin kahvia ja limua ja pikku purtavaa. Eväiden tuominen on myös hyvä vaihtoehto, keittiö, mikroaaltouunit sekä jääkaapit löytyvät kerhotiloista ja ovat kaikkien vapaassa käytössä.

Kerhon pihalla voi majoittua teltalla tai asuntovaunulla. Lisäksi käytössämme on bunkhouse eli majoitusparakki, jossa on lämmitys ja sängyt patjoineen. Tarvitset mukaan omat petivaatteet tai esim. makuupussin. Yöpyminen kentän alueella tavasta riippumatta on normaalisti maksullista, maksutiedot kohdasta hinnat. Oppilaiden ei toistaiseksi tarvitse maksaa majoituksesta lainkaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Alkeiskursseista saat lisätietoa soittamalla numeroon 0400 889858 (klo 16-20) tai sähköpostitse kurssit@nullskydivehame.fi.

Voit ilmoittautua suoraan kurssille em. sähköpostiosoitteeseen: laita viestiin nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi sekä mille kurssille olet tulossa. Saat paluupostissa ohjeet 60 euron varausmaksun maksamisesta ja infoa kurssista. Muista tarkastaa roskapostikansio, mikäli et näe postia.

Kauden kurssit ja tapahtumat näet tapahtumakalenteristamme. Jos olet joskus aiemmin käynyt kurssin ja nyt haluat jatkaa hyppyuraasi, niin kurssin yhteydessä on mahdollista järjestää kertausta, jolloin pääset takaisin taivaalle – ota silloin yhteyttä myös kurssit@nullskydivehame.fi.

Alkeiskurssille ilmoittautuminen tästä!